Zobrazit přehled produktů
+420 702 006 900 Prodej bezpečných a odolných kufrů

Nano čistička virů NANUK 925

Fotografie se může lišit podle vybrané velikosti či výplně

Nano čistička virů NANUK 925

36 239 Kč 29 950 Kč bez DPH
Doprava ZDARMA
Dostupnost: Nedostupný
Kód: nano925
Výrobce: NANUK
Omlouváme se, ale produkt není momentálně v prodeji. Pokud nám na sebe zanecháte email, dáme Vám vědět ihned, jak bude zboží naskladněno a opět v prodeji.
Popis

  • Účinná prevence šíření virů díky české nanotechnologii.
  • Vaše zdraví je pro nás maximální prioritou a z toho důvodu pro Vás čistíme tyto prostory pomocí nanočističky vzduchu Nano-Flow, která prokazatelně snižuje riziko přenosu virů přes aerosoly.
  • Jediná čištička na českém trhu s potvrzenou účinností proti virům.
  • Cca 70 m3/hod.

Proč čističky vzduchu?

Světová zdravotnická organizace mění v současné chvíli stanovisko k podobě šíření koronaviru mezi lidmi. Zatímco z počátku se vyjadřovala negativně k přenosu viru vzduchem, nyní naopak upozorňuje, že šíření přes vzdušné aerosoly je velkou hrozbou. Koronavirus v takové podobě může ve vzduchu zůstat až několik hodin. Vedle boje proti šíření virových epidemií čističky vzduchu pomáhají zkvalitňovat vzduch v interiéru, a to s ohledem na bakterie, plísně, pachy, roztoče, prach, pyly, alergeny či karcinogenní VOC jako např. formaldehyd, benzen apod. Čističky vzduchu výrazně pomáhají alergikům a předchází vzniku astma.

"Dle nejnovějších studií v epicentrech nákazy je přenos virů přes aerosoly mnohem častější než přenos kapénkami. Jedinou účinnou prevencí je výměna a čištění vzduchu v místnostech. To považuji dokonce za důležitější než je mytí rukou."
Prof. Christian Drosten / hlavní německý virolog a nejcitovanější odborník na koronavirus

Proč Nano-Flow?

  • jediná čistička vzduchu na českém trhu s potvrzenou účinností proti virům
  • likvidace (nikoliv pouhé zachycení) nečistot pomocí fotokatalýzy bez nutnosti měnit filtry
  • nulová údržba a provozní náklady, minimální hlučnost, nekonečná životnost

Kde mohou čističky pomáhat?

  • veřejné prostory s vysokou koncentrací lidí - kanceláře, restaurace, obchody, školy apod.
  • ochrana rizikových skupin - ordinace, čekárny, domovy důchodců apod.
  • snížení rizika přenosu mezi členy domácnosti

Jaké nečistoty Nano-Flow likviduje?

  • viry
  • mikroby (bakterie, plísně apod.)
  • karcinogenní VOC
  • karcinogenní oxidu dusíku 
  • alergeny
  • pylové a prachové částice pachy
  • kouř roztoče

Jak to funguje?

Čistička vzduchu funguje na bázi fotokatalýzy, přirozeného rozkladu látek za působení světla. Nečistoty tedy místo zachycování na filtr rovnou likviduje. Konečným produktem je pouze vodní pára a oxid uhličitý. Jedná se o patentově chráněný vynález založený na českém know-how nanotechnologií.

Odborné názory

„V dnešní době je na trhu řada přístrojů a zařízení, která vypadají na pohled i cenově zajímavě, ale jsou prakticky neúčinné. Spektrum účinnosti Nano-Flow oproti tomu zahrnuje všechny negativní částice obsažené ve vzduchu včetně virů. Z mého pohledu se jedná o jedno z nejlepších jednoduchých preventivních opatření, které může udělat každý, nejen sportovci a zdravotnická zařízení.“
MUDr. Vladimír Dobeš / lékař české biatlonové reprezentace

„Hlavní zdravotní přínos vidím v likvidaci virů, které jsou schopny rychle a záludně měnit své vlastnosti, v likvidaci látek způsobujících alergie, infekce a v neposlední řadě i látek způsobujících nádory. Hlavní využití vidím v prostorách, kde dochází k hromadění většího množství osob a hlavně zástupců ohrožených skupin.“
MUDr. Věra Hejzlarová / onkolog a vedoucí lékař ambulantního pracoviště

Ověření účinnosti

Ověření účinnosti vnitřních komponentů proběhlo ve Státním zdravotním ústavu v Praze v laboratořích Centra epidemiologie a mikrobiologie, v Ústavu klinické mikrobiologie Fakultní nemocnice Hradce Králové či zkušebním ústavu dle standardů CEN v Bruselu a dalších nezávislých institucí.

Co je fotokatalýza?

Fotokatalytické čističky vzduchu Nano-Flow nefungují na principu zachycování nečistot, jak tomu je u všech konkurenčních výrobků, ale využívají princip fotolýzy. Díky tomu nečistoty pouze nezachycujeme ale rovnou likvidujeme. Fotolýza je jednoduchá chemická reakce, která je přítomná všude v přírodě. Jedná se o přirozený rozklad látek za přítomnosti světla. V případě přítomnosti katalyzátoru, který reakce zrychluje a umožňuje i ty, ke kterým by standardně nedocházelo, mluvíme o tzv. fotokatalýze.

U našich čističek je katalyzátorem vrstva TiO2 nanešená v podobě nano-titanového prášku. Jak je vidět z nákresu celá reakce je podmíněna uvolněním volného, nepárového elektronu, a to při dostatečném UV záření. Tento jev popsal již Albert Einstein, za což, mimo jiné, dostal v roce 1921 Nobelovu cenu. Fotoelektrický jev je základem celé řady moderních technologií jako je získávání solární energie, vývoj vesmírných raketoplánů či technologie nočního vidění. Jedním z nich je tedy i fotokatalýza, kterou popsal prof. Fujishima a prof. Hond již v roce 1972. Širšímu rozšíření tohoto jevu však doposud bránilo používání správné technologienanášení katalyzátoru TiO2. Díky české vyspělosti v oboru nanotechnologie se nám po téměř tisíci pokusech povedlo dovézt tento proces nanášení nanotitanu k dokonalosti. Jedná se o proces nanášení fotoaktivní látky na kovové lamely v různých vrstvách a za různých teplot.

Toto know-how si pečlivě střežíme.

Parametry
Váha 7.3 kg
Vnitřní šířka 472 cm
Vnitřní hloubka 366 cm
Vnitřní délka 161 cm
Vnější šířka 472 cm
Vnější hloubka 366 cm
Vnější délka 161 cm
Výrobce NANUK cases
Vlastnosti Nárazuvzdorný
Barva Stříbrná

Naposledy jste si prohlédli

Doprava ZDARMA

při nákupu od 10 000 Kč

Benefity

Pro všechny zákazníky

+420 702 006 900

zákaznická podpora